Afbeelding

Verkeersexamens voor basisschooljeugd

Algemeen

GENEMUIDEN - Het VVN-theoretisch verkeersexamen vindt donderdag 5 april plaats. Alle 180 basisschoolleerlingen van groep 7 in Genemuiden en Kamperzeedijk doen hieraan mee.

Op vrijdagmorgen 6 april stappen zij ook op de fiets voor het VVN-praktisch verkeersexamen. De route voert door Genemuiden. De witte pijlen op het wegdek wijzen hen de weg. De 22 controleposten die bezet worden door hulpouders, beoordelen of ze het ook goed doen. Zowel op school als thuis hebben de kinderen al kunnen oefenen op de site van het VVN.

Het VVN theoretisch verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens het VVN praktisch verkeersexamen wordt daarom getoetst of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte grote-mensen-verkeer.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijk betrokken vereniging die sinds 1932 gericht is op het bevorderen van een veilige verkeersdeelname van alle verkeersdeelnemers met een extra accent op kwetsbare groepen in de samenleving. Via een landelijk netwerk van vrijwilligers is VVN rechtstreeks verbonden met verkeersdeelnemers van jong tot oud en weet zij wat er speelt op straat. Vanuit deze kennis levert VVN een duurzame bijdrage aan veilig verkeer in Nederland. Enerzijds via bewustwording en gedragsverandering van verkeersdeelnemers. Anderzijds via beïnvloeding van de verkeersinfrastructuur en regelgeving.

VVN biedt aansluiting voor organisaties om maatschappelijk engagement te tonen. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid: iedereen veilig over straat.