De Zonnebloem-paaslunch onlangs bij de Herderin.
De Zonnebloem-paaslunch onlangs bij de Herderin.

Lotenverkoop Zonnebloem van start

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De lotenverkoop voor vereniging De Zonnebloem gaat weer van start. Deze is voor de plaatselijke afdelingen en zo ook voor Hasselt en Zwartsluis, naast het inkomen van sponsoren en donateurs, van wezenlijk belang om de activiteiten mogelijk te maken. Zij ontvangen een aanmerkelijk deel van de opbrengsten.

De bootreizen voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken zijn bij velen bekend. Deze boot wordt deels bemensd door een professionele bemanning in dienst van De Zonnebloem. "De aanwezige arts en verpleging zijn vrijwilligers die bereid zijn een deel van hun vrije tijd 'op te offeren'", legt de Zonnebloem uit. "Dat maakt deze bootreizen betaalbaar voor iedereen."

Maar er is meer. De afdeling Hasselt heeft 71 deelnemers die bij De Zonnebloem zijn aangesloten en die begeleid worden door 35 vrijwilligers. Voor deze gehandicapten en chronisch zieken worden het hele jaar activiteiten georganiseerd. Indien nodig worden zij persoonlijk begeleid, gehaald en gebracht. Soms zijn deze activiteiten gratis of wordt getracht de kosten zo laag mogelijk te houden.

Dié gehandicapten en chronisch zieken die door hun ziekte of handicap ernstig beperkt zijn, worden door hun persoonlijke begeleider op regelmatige basis bezocht. Het doel is gezelligheid brengen, even los van de sores en het voorkomen van sociaal isolement.

Dit jaar waren er reeds een 'aangeklede' nieuwjaarsreceptie met spelactiviteiten en een Paaslunch bij de Herderin. Op stapel staan: met de vaste begeleider terras- of winkelbezoek, een bootdagtocht, excursies naar Schokland en de Orchideeënhoeve, een High Tea en begeleid Kerstinkopen. Op de nationale Ziekendag en tijdens de feestdagen ontvangen de gasten die een vaste begeleider hebben extra bezoek met een attentie.

"Kortom, het geld dat wordt opgehaald door lotenverkoop zal goed besteed worden. De deelnemers van De Zonnebloem zijn u daarvoor dankbaar."