Afbeelding
Bas Wilberink

Expo 'Woord, Kleur en Materie' in 't Olde Staduus

Algemeen

GENEMUIDEN - In 't Olde Staduus in Genemuiden wordt zaterdag 28 april de expositie 'Woord, Kleur en Materie' van Johan Voorhorst geopend door Piet den Hertog. De tentoonstelling is daarna tot 15 augustus te zien.

In deze expo laat Voorhorst zijn ontwikkeling zien. Hij schildert sinds 1996, is korte tijd lid geweest van de Hasselter Expressieclub, daarna van een schildersclub in Genemuiden onder leiding van Matthijs Souhoka. Deze bevlogen docent en kunstenaar is in 2011 overleden. Hij was het die motiveerde om vrij werk te gaan maken.

Na zijn pensionering aan de Cibap-vakschool voor verbeelding in 2015, waar hij onder andere teamleider en docent decoratieve en restauratieve technieken was, is hij opnieuw les gaan nemen, nu bij beeldend kunstenaar Piet den Hertog uit Grafhorst. Werkte Voorhorst voorheen vooral met het paletmes, nu is er de behoefte ook stillevens en landschappen te leren. Hij wil aansluiting zoeken bij het ambachtelijke kunstschilderen, maar ook een eigen weg zien te vinden met diverse materialen en in allerlei vormen. Door de lessen bij Den Hertog is het plezier en de in het schilderen weer helemaal terug.

Daarnaast is Voorhorst lid geworden van de christelijke kunstenaarsvereniging Korf. In de expositie zijn enkele oudere werken te zien, maar vooral werk uit de laatste jaren. ’t Olde Staduus is op werkdagen open van 8.00 tot 17.30 uur en op maandag en vrijdag tot 20.00 uur. De expositie kan ook op zaterdagmorgen bezocht worden tot 12.30 uur.