Afbeelding

Wetland Wonen voert huurverhoging door van 1,4 procent

Algemeen

REGIO - Wetland Wonen voert op 1 juli 'een beperkte huurverhoging' door en maakt geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging. "Voor huurders is de huur een grote kostenpost. Met de aandacht die Wetland Wonen daarvoor heeft, is het percentage voor de meeste huurwoningen daarom vastgesteld op inflatieniveau, te weten 1,4 procent."

Voor een aantal woningen, ongeveer 350, wordt dit jaar eenmalig een hogere huurverhoging van in totaal 2,4 procent doorgevoerd. Bij deze woningen wordt dit en volgend jaar de schilisolatie van de huizen verbeterd. "Dit past in ons duurzaamheidsbeleid. Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog op onze agenda. Goed voor de huurders nu en voor in de toekomst. Net als andere huurders in het verleden betalen deze huurders mee aan de verbetering van hun woning", aldus Marcel Timmerman (directeur Wetland Wonen). "Dit levert voor de huurder, naast een beter wooncomfort, ook een besparing op de energiekosten op." Het advies van de Huurdersvereniging Zwartewaterwiede wordt daarmee gevolgd.

Tegelijkertijd wil Wetland Wonen voor de langere termijn onderzoeken welk huurprijsbeleid gevolgd zou moeten worden, waarbij recht wordt gedaan aan de kwaliteit van de woning én waarbij zo weinig mogelijk huurders betalingsproblemen krijgen. Daarom wordt dit jaar in samenwerking met de Huurdersvereniging een woonlastenonderzoek uitgevoerd.

De overheid stelt jaarlijks de kaders voor de huurverhoging op. In 2018 geldt dat de totale huursomstijging over 2018 2,4 procent mag zijn (inflatie + 1 procent). De maximale huurverhoging voor huishoudens met een inkomen tot en met 41.056 euro mag 3,9 procent zijn en voor huishoudens met een inkomen boven 41.056, 5,4 procent.

Met ruim 3.000 woningen in Blokzijl, Vollenhove, Sint Jansklooster, Belt Schutsloot, Giethoorn, Wanneperveen, Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt biedt Wetland Wonen keus aan alleenstaanden, ouderen, mensen met een zorgvraag en gezinnen.