Andries de la Lande Cremer Fotografie

Natuurmonumenten houdt met Pinksteren vaartochten naar Beulake

Algemeen

REGIO - De fluisterboten van Natuurmonumenten varen bijna dagelijks vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Op Eerste en Tweede Pinksterdag vertrekt de excursieboot vanaf het bezoekerscentrum voor de vaartocht Beulake.

Dit is een korte vaartocht voor jong en oud langs het verdronken dorp Beulake in de Beulakerwijde. De vaartocht start om 12.30 uur en duurt een uur en een kwartier.

Het dorpje Beulake ontstond in 1500 rondom de turfstekerij. Door stormvloeden in 1775 en 1776 verdronk het grootste deel van het dorp in wat nu de Beulakerwijde heet. Al varend vertelt de schipper over de vervening en hoe het Nationaal Park Weerribben-Wieden aan zijn naam kom. Deze vaartocht is een afwisselende tocht die heel geschikt is voor mensen die weinig tijd hebben en toch even van De Wieden willen proeven.

Reservering is noodzakelijk via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. Deelname is voor leden 6 euro en niet-leden 9 euro; voor kind lid (tot 12 jaar) 3 euro en kind niet-lid 6 euro.