Vijfde activiteit van 'Fun & Forget' in Hasselt

Algemeen

HASSELT - De buurtsportcoaches van Zwartewaterland en Steunpunt Mantelzorg houden woensdag 20 en vrijdag 22 juni de vijfde activiteit van 'Fun & Forget'.

Het project is bedoeld voor kinderen van zes tot en met achtien jaar die door omstandigheden thuis soms onbewust op een tweede plek terechtkomen. "Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan jonge mantelzorgers", legt de organisatie uit. "Ook kinderen die zich in een problematische thuissituatie bevinden of het financieel moeilijk hebben thuis kunnen zich hier voor aanmelden. Daarnaast zijn kinderen welkom, die vanwege de onveilige situatie in hun land van herkomst gevlucht zijn naar Nederland."

In maart hebben rond de zeventig kinderen kunnen genieten van bowlen, lekker eten en levend ‘Ik hou van Holland’. Ditmaal wordt in Hasselt voor de zes- tot en met twaalfjarigen het spel ‘Kraak de Code’ georganiseerd. De kinderen gaan onder begeleiding in groepjes uiteen en gaan op zoek naar verborgen locaties in Hasselt die ze vinden door het gezamenlijk oplossen van opdrachten. De dertien- tot en met achttienjarigen gaan proberen te ontsnappen uit een zelfgebouwde escaperoom. Welk team lukt dat als eerst?

Voor meer informatie, contact of aanmelden, ga naar www.bewegeninzwartewaterland.nl. Aanmelden kan tot 11 juni.