Bas Wilberink

Raad vergadert over bestemmingsplan voor woningbouw Kamperzeedijk

Algemeen

KAMPERZEEDIJK - Een nieuw bestemmingsplan moet de bouw van zes starterswoningen, drie twee-onder-één-kapwoningen en twee vrije sectorwoningen mogelijk maken aan Kamperzeedijk-Oost. De gemeenteraad vergadert hier donderdag over.

Het college van b en w heeft dit bestemmingsplan voorbereid om de ontwikkeling, die voortkomt uit de samenwerking tussen de Dorpsraad Kamperzeedijk en de eigenaar van de gronden EJ Selles, mogelijk te kunnen maken. Het doel is om in de lokale woonbehoefte te voorzien, om zo de leefbaarheid in Kamperzeedijk te vergroten en de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren. De gemeente heeft in dit proces een faciliterende rol door ervoor te zorgen dat de benodigde procedures worden doorlopen.

Voor de bouw van de zes starterswoningen is al een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Deze kan meteen worden verleend, wanneer de raad akkoord gaat met het bestemmingsplan. Zij besloot in april vorig jaar de coördinatiereling toe te passen, wat inhoudt dat de besluiten voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gezamenlijk één procedure kunnen doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend bouwplan hebben inmiddels ter inzage gelegen. Daarop werden geen zienswijzen ingediend. Alleen het waterschap had twee aandachtspunten, over hoe het hemelwater wordt afgevoerd en op welke manier compensatie plaatsvindt voor de toename van verharde oppervlakte. Daarop werden aanpassingen gedaan, waarmee het waterschap instemde.