Organisatie klaar voor achtste Dweildag in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Vereniging Dweildag Hasselt houdt zaterdag 16 juni voor de achtste keer de OBN Dweildag. De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van acht dweilorkesten. Net zoals de laatste jaren worden ook dit jaar naast de muziek bij de terrassen verschillende activiteiten georganiseerd. De eerste straatparade in Hasselt opent de dag.

Vanaf 11.15 uur barst het los in het centrum van de Hanzestad Hasselt met een straatparade van tien muziekkorpsen uit de regio. Zij lopen een route door het centrum om vervolgens tegen 13.00 uur te eindigen aan de Kaai. Daar gaat vervolgens de OBN Dweildag 2018 van start met acht blaaskapellen en dweilorkesten uit heel Nederland.

Een braderie wordt gehouden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen er graag meer over.

Tijdens de OBN Dweildag is het mogelijk om de 177 treden van de Stephanuskerk te beklimmen. "Eenmaal boven gekomen ligt heel Zwartewaterland aan uw voeten op een hoogte van maar liefst 41 meter", aldus de organisatie. "Een rondje geeft naar alle kanten zicht op de Hanzestad, een gezellig plaatje tijdens de OBN Dweildag."

De Kaai wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. "Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om een rondje te draaien in een draaimolen en te darten op een 3 meter hoog dartbord. Ook vindt er entertainment plaats van een goochelaar, is er de mogelijkheid om je te laten schminken en is er een grote bungeejump-trampoline aanwezig.

Route str

Start: Grintwal – Eikenlaan – H.A.W. van der Vechtlaan - Wilhelminalaan – Bolwerk - Keppelstraat – Buiten de Venepoort - Hoogstraat – Markt - Ridderstraat – Eiland – Eikenlaan – Gasthuisstraat – Nieuwstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten deze dag op: www.dweildaghasselt.nl