'Spaarpot' bij Vivant voor bloembakken in centrum Hasselt

Algemeen

HASSELT - Niet te missen: de bloembakken die Hasselt sieren in de Hoogstraat, op het Burgemeester Royerplein, aan de Kaai en in de Nieuwstraat. Dit gaat uit van de commissie ‘Hasselt Bloeit’ en een bijdrage van de gemeente Zwartewaterland. Daar komt een vervolg op, zo is het plan.

De commissie zou graag elk jaar zoiets zien in Hasselt en in de toekomst ook nog willen uitbreiden naar meer straten. "Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Er zijn al een aantal lokale ondernemers en omwonenden die geld hebben gedoneerd en daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

Wie ook een bijdrage wil doneren, kan daarvoor nu terecht bij de Vivant. Daar heeft de commissie Elly Felix bereid gevonden om ‘een spaarpot‘ in de winkel te plaatsen om hopelijk volgend jaar ook weer het centrum van Hasselt op te kunnen vrolijken met de bloemen. Voor meer informatie of aanmelden voor sponsoring kan contact worden opgenomen met Trijn Roeland, (038) 477 16 45 of Marion van de Belt, (038) 477 36 31.

Kwekerij Souman uit Hattem heeft alle hangende bakken gekweekt, opgehangen en gaat ze tot ongeveer eind september verzorgen. Dat betekent twee keer per week water geven en oude bloemen er uit halen, zodat ze allemaal blijven groeien en bloeien. De bakken in de Nieuwstraat zijn gevuld door de plaatselijke winkel de Koekoeksbloem en worden verzorgd door de bewoners zelf.

De actie is dit jaar mede mogelijk gemaakt dankzij de volgende bloembaksponsoren: Winkeliersvereniging Hasselt, OBN, Braakhekke Dakbedekkingen, Onder de Luifel, de Herderin, Kapsalon Heuckeroth, Mijn Stadsfiets, bewoners Hoogstraat, bewoners Nieuwstraat, familie Roeland en familie van Leussen.