Afbeelding
Bas Wilberink

Verenigingen, Landstede en gemeente in gesprek over gebruik sporthal

Algemeen

ZWARTSLUIS - Landstede, verenigingen en de gemeente zijn momenteel in gesprek over het gebruik - met name in de vakanties - van de sporthal in het Agnieten College. Onlangs gingen de partijen al om de tafel en ook is een vervolggesprek gepland.

Dat zei wethouder Maarten Slingerland donderdagavond tegen de gemeenteraad. De SGP’er benoemde dat Landstede overeenkomsten met de verenigingen sluit over het gebruik van de sporthal. “Het bleek dat bij de verschillende verenigingen ook verschillende overeenkomsten zijn. Dat gaat met name over de gebruikerstijden. Afgesproken is dat Landstede uitzoekt hoe dit zit, zodat er ook duidelijkheid komt.”

Daarnaast werd een afspraak gemaakt over de communicatie tussen de verenigingen en Landstede. “Je merkt dat het allemaal best opgekropt was”, aldus Slingerland. “Er is nu een structureel moment afgesproken dat verengingen met Landstede spreken over ‘hoe vinden we het nu gaan?’ en dat er wensen uitgewisseld kunnen worden.”

In het vervolggesprek tussen Landstede, de verenigingen en de gemeente moet duidelijk worden hoe het precies zit met de overeenkomsten. “Dan hoop ik dat de sporthal weer toekomstbestendig beschikbaar gesteld kan worden aan de inwoners van Zwartsluis”, besloot de wethouder.

De sporthalkwestie werd al vaker besproken in de gemeenteraad. Sportverenigingen zouden in vakanties geen gebruik kunnen maken van de sporthal. Ook waren er signalen dat verenigingen moesten uitwijken naar accommodaties buiten Zwartsluis, vanwege de tarieven die door Landstede in rekening worden gebracht. En dat terwijl de gemeente jaarlijks 63.000 euro betaalt om deze verenigingen buiten schooluren in de avond en het weekend van de hal gebruik te kunnen laten maken, zo gaf toenmalig wethouder Dick Visserman in april aan. Daarbovenop betalen de clubs zelf ook nog een huurbedrag.