Wilko Visscher

Jubileumboek voor vijftigste editie Corso Sint Jansklooster

Algemeen

SINT JANSKLOOSTER - Het Corso Sint Jansklooster is 17 en 18 augustus toe aan haar vijftigste editie. De PR-commissie van de Christelijke Oranjevereniging (COV) is druk bezig met de ontwikkeling van een ‘jubileumboek’. Een boek dat volgens initiator Egbert Lassche een musthave wordt voor iedere corsoliefhebber.

Het was een doodgewone PR-vergadering toen het idee ontstond: een jubileumboek ontwikkelen waarin de rol van het Corso in de Kloosterse gemeenschap in beeld wordt gebracht. De reacties vanuit de commissie waren positief en de eerste creatievelingen lieten weten graag hun medewerking te verlenen. Niet alleen de schrijf- en fotografeertalenten van de eigen commissie werden aangesproken, ook van buitenaf werden mensen aangetrokken die zowel kennis als (foto)materiaal konden inbrengen. De basis voor het boek was gelegd.

Interviewen en foto’s maken

Er werden onderwerpen bedacht en taken verdeeld. Inmiddels is ieder op zijn eigen manier bezig met de ontwikkeling van het boek. Egbert Lassche: “Het is schitterend om te zien wat er tijdens zo’n traject aan materiaal naar boven komt. We hebben prachtige oude foto’s gevonden, maar het boek zal grotendeels uit nieuw materiaal bestaan. Het wordt dus geen historisch boek. Maar vooral een boek van nu. Onze fotografen zijn de laatste maanden al meermaals op pad gegaan om alle stappen van het bouwproces vast te leggen.”

Volgens Lassche is er bewust voor gekozen om te werken met grote, sprekende beelden en korte, vlotte teksten. “We willen écht een stuk beleving overbrengen. Een boek dat lekker doorbladert en een goede indruk geeft van het Corso. Ik voorspel een jubilieumboek met een enorme waarde voor élke Corsoliefhebber.”

Bestellen

Wie interesse heeft in het jubileumboek kan het eind 2018 aanschaffen via onder meer de website www.corsoklooster.nl of via een aantal verkooppunten die nader bekend worden gemaakt. Het boek gaat 25 euro kosten, maar in de voorverkoop is de prijs 20 euro zijn. De boeken bestaan uit ruim 400 pagina’s en worden in november verwacht.