Afbeelding
Sem Van de Zweerde

'The Next Generation' wint Kloosters Jeugdcorso

Algemeen

SINT JANSKLOOSTER - De jonge wagenbouwers van corsogroep ‘The Next’ hebben de tweede editie van het vernieuwde Jeugdcorso in Sint Jansklooster gewonnen. In de categorie 5.000 dahlia’s en meer werden zij eerste. In totaal trokken zaterdag 15 september ruim 30 startnummers langs de honderden toeschouwers die zichtbaar genoten.

Mede dankzij een eerder ontvangen subsidie van de Provincie Overijssel werd ook dit jaar groots uitgepakt. Net zoals bij het grote Corso stond er een tribune en liepen er meerdere (jeugd)korpsen mee. Ook gedeputeerde Eddy van Hijum behoorde tot één van de vele bezoekers van de gratis toegankelijke optocht.

In de categorie 5.000 dahlia’s en meer was de eerste prijs voor 'The Next Generation'. In de reeks wagens van 1.000 tot 5.000 bloemen was een eerste prijs weggelegd voor 'De Dahliakids'. Isa en Karlijn wonnen in de categorie 10 tot 1.000 bloemen. Lisa Winters kreeg een cadeaubon van een speelgoedzaak overhandigd. Zij won de fotowedstrijd voor kinderen die de COV tijdens het Corso in augustus organiseerde. De jeugdafdeling van Corsogroep After Nero’s wonnen de figuratieprijs. De volledige uitslagen van het Jeugdcorso zijn na dit weekend te bewonderen op: www.covsintjansklooster.nl

Na een succesvolle afsluiting van het Corso maakt de Christelijke Oranje Vereniging zich op voor het volgende evenement in Sint Jansklooster. Op zaterdagavond 27 oktober wordt de traditionele Theaterwandeltocht gehouden. Deelnemers leggen dan een tocht van ongeveer 5 kilometer af door de omgeving. Onderweg maken zij kennis met de wagenbouwersgroepen en hun bijbehorende toneelspel in de openlucht. Deze wandeling trekt jaarlijks tussen de 700 en 1.000 deelnemers.