Afbeelding

Team Marathon levert 2.500 euro op voor Energy4All

Algemeen

GENEMUIDEN - De Team Marathon, die zaterdag in Genemuiden en omgeving werd gelopen en gefietst, heeft 2.500 euro opgebracht voor stichting Energy4All. In totaal 17 teams, met opgeteld 56 deelnemers, volbrachten de afstand van ruim 42 kilometer vanuit Genemuiden (bij Vebe) langs Hasselt, Zwartsluis, Sint Jansklooster en Vollenhove.

Het idee was dat deelnemers met een team van twee of meerdere lopers/fietsers de route zouden afleggen. Per team moest minimaal één hardloper en minimaal één fietser de hele route bij elkaar blijven. De teams mochten zelf bepalen wanneer ze wisselden van het hardlopen naar het fietsen.

“Het was geweldig”, vertelt Johann Diermeier, die het evenement samen met zijn vrouw Ingrid Timmer heeft georganiseerd. “Iedereen was heel enthousiast. Ik heb onderweg ook alleen maar lachende gezichten gezien. Het smaakt naar meer.”

Met de Team Marathon werd geld opgehaald voor Energy4All. Deze stichting zet zich in om onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten te kunnen bekostigen. Matthias en Sam, zonen van Harmen en Ilona Brouwer uit Genemuiden, zijn beiden overleden aan deze genadeloze ziekte.

Ilona en Harmen zijn dankbaar dat de Team Marathon georganiseerd werd. “Het was zo’n leuke dag”, laten ze weten. “We hebben volop complimenten gekregen dat het zo goed was georganiseerd: een prachtige route en onderweg genoeg stops met allerlei zelfgemaakte hapjes door Ingrid, zoals pannenkoekjes en appeltaart. Het was gewoon tot in de puntjes verzorgd. Alle eer aan Johann en Ingrid. Zij hebben er met zoveel enthousiasme tijd en energie ingestoken.”

Ook kreeg Forza4Sam nog 118,16 euro van Amber Jager. Zij had haar lange lokken af laten knippen voor stichting Haarwensen en hiermee geld ingezameld voor Forza4Sam. “Fantastisch toch! Ook heeft zij zich samen met haar vader nog als vrijwilliger ingezet tijdens de Team Marathon. Haar moeder Thea deed mee.”