Psalmzangavond met Genemuider bovenstem in Hasselt

Algemeen

(door Niek Teune)

HASSELT - Werkgroep Amare houdt zaterdagavond 20 oktober een niet-ritmische psalmzangavond met Genemuider bovenstem in de Grote Kerk van Hasselt. Amare vormt het verlengstuk van organist René van Wendel (20), die de samenzang op het orgel begeleidt. Ook Bovenstemgroep Genemuiden werkt mee aan de avond. De toegang is gratis; wel is er collecte voor Stichting Stéphanos.

Vorig jaar sprak Van Wendel in de media de wens uit om ooit nog eens een psalmzangavond in Hasselt te organiseren. Nu komt er een droom uit voor de organist uit Grafhorst. "Het is een kerk met een geweldige akoestiek en een heel fijn orgel. Ik heb in onder andere Bolsward, Harlingen en Den Haag gespeeld, maar het karakteristieke Rudolph Knol-orgel staat voor mij met stip op nummer één."

Werkgroep Amare organiseerde in 2017 al psalmzangavonden in Barneveld, Elburg en Ede. Na een periode van rust volgt nu Hasselt. "Het afgelopen jaar hebben wij onze organisatie geprofessionaliseerd", zegt Van Wendel. "Als het lukt, willen wij jaarlijks een avond in Hasselt gaan organiseren. Het streven is om twee psalmzangavonden in het jaar te houden."

De algehele leiding van de psalmzangavond ligt in de handen van de ds. H.J. van Marle. Om 19.00 uur gaan de deuren van de kerk open, terwijl de avond om 19.30 uur begint.