Geert Beugeling

N331 tussen Euroweg en Hoogstraat vrijdag en zaterdag afgesloten

Algemeen

HASSELT - Van vrijdagavond 12 oktober om 19.00 uur tot en met zaterdagavond 13 oktober om 24.00 uur is de N331 tussen de Euroweg en de Hoogstraat afgesloten voor al het verkeer. Tijdens dit weekend sluit de provincie de nieuwe rotonde bij de N759 aan op de huidige N331 en de bestaande weg krijgt een nieuwe asfaltlaag met nieuwe belijning. Het verkeer vanuit Zwolle, Zwartsluis en Genemuiden wordt omgeleid.

Tijdens de afsluiting worden voor het verkeer verschillende omleidingsroutes ingesteld. De ingestelde omleidingsroutes lopen over gelijkwaardige wegen. Zo wordt zoveel mogelijk het lokale verkeer ontlast. Alle omleidingen en informatie over de werkzaamheden aan de N331 zijn te vinden op www.overijssel.nl/n331.

De provincie werkt aan deze weg omdat er dagelijks veel verkeer over de N331 tussen Hasselt en Genemuiden rijdt. "Op de parallelweg van de N331 rijdt verkeer dat er niet hoort. Dit komt door het ontbreken van een directe aansluiting van de N759 op de N331. Hierdoor ontstaan er onveilige situaties op de kruispunten van de N331 en de parallelweg. De provincie Overijssel en de gemeente Zwartewaterland werken samen om de N331 veilig te maken."