Alinda Visscher houdt schoenendoosactie

Algemeen

GENEMUIDEN - Alinda Visscher houdt een schoenendoosactie. De Genemuidense zoekt gevulde schoenendozen voor de kinderen en arme gezinnen uit het Roemeense Oradea en omgeving.

“Deze familie’s en kinderen hebben bijna geen inkomen en leven in schrijnende toestanden”, legt ze uit. “Ze hebben weinig eten en drinken, de winters zijn er koud en er is gebrek aan warme kleding. De kinderen hebben bijna geen speelgoed en zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Afgelopen zomer liet mij een meisje nog iets zien wat ze gekregen had uit Nederland. Ze was er erg blij mee.”

Wat mag er in de schoenendoos? Tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen: rijst, macaroni, tonijn, mais, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

“De doos mag de waarde van maximaal 10 euro hebben”, legt Visscher uit. “Wanneer de waarde boven de 10 euro zit, kunnen er beter twee boxen gevuld worden. Graag duidelijk op de doos zetten of de doos voor een jongen/meisje is en welke leeftijd.”

De dozen kunnen tot 12 november bij de volgende adressen gebracht worden: familie Roeland, Kettingweg 8 in Genemuiden; familie Van der Pligt, Stuivenbergstraat 63 in Genemuiden; familie Visscher, Hoofdspoor 71 in Genemuiden; en familie Visscher, Anna Nabermanlaan 48 in Kampen.