Dubbelconcert orkest Hasselts Fanfare en Rhedens Fanfare

Algemeen

HASSELT - Het orkest van Hasselts Fanfare geeft zaterdag 3 november een bijzonder dubbelconcert met de fanfare uit Rheden. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Harry van Bruggen, die al sinds 2008 dirigent is van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers in de rang van kapitein.

Ook in de amateurmuziekwereld is Van Bruggen geen onbekende. Hij is aan verschillende muziekverenigingen verbonden geweest en behaalde meerdere successen. Momenteel is hij dus dirigent van de amateurmuziekvereniging het Rhedens Fanfare Corps én Hasselts Fanfare Corps. Met deze twee heeft Van Bruggen druk gerepeteerd om een fraai programma in elkaar te draaien.

In het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan in Hasselt nemen de fanfares ieder een deel van het concert voor hun rekening, waarbij om 20.00 uur het spits wordt afgebeten door het gastorkest. Het publiek kan onder meer genieten van film- en musicalmuziek en een rhapsody met daarin een technisch lastige solo voor trompet.

Het toetje van deze muziekavond wordt een gezamenlijk optreden. Van alle muzikanten wordt één grote fanfare gevormd. "Zij neemt bezoekers mee op een vliegreis zwevend boven de wolken (‘Defying Gravity’)", aldus de organisatie. "Maar boven de Noordzee ondervindt het orkest opeens hevige turbulentie (‘Clouds’) om uit eindelijk veilig te landen in Liverpool (‘Brilliant Beatles’)."

Met dit laatste werk wordt het publiek getrakteerd op bekende meezingers van the Beatles als 'All you need is love', 'With a little help from my friends' en 'A hard days night'. Alle in een nieuw jasje gestoken. Componist Peter Kleine Schaars arrangeerde ze in onder andere een swingmars, dixieswing, funk en rockbeat.

"Het belooft een gezellige muzikale avond te worden met veel afwisseling qua repetoire, dus voor elk wat wils", vat Henk ten Klooster van het organisatiecomité samen.