Joke Mulder

Sinterklaas vaart op 17 november weer door Hasselter grachten

Algemeen

HASSELT - Sinterklaas komt op zaterdag 17 november weer aan in Nederland en vaart dan door naar Hasselt. Rond de klok van 13.30 uur varen de boten de grachten binnen, met daarbij ook de 'Dageraad' met Sinterklaas.

"Dit jaar komen de muziekpieten niet mee, maar Sinterklaas heeft gezorgd voor een vervanger die zeker zal bevallen bij het publiek", aldus de organisatie die de intocht in goede banen leidt.

De stoet van boten gaat door de grachten naar de Kalkovens waar rond de Oude Jan weer een grootse ontvangst van de Sint te verwachten is. "Voor alle kinderen is het weer mogelijk om Sint en Piet de hand te schudden, je tekening te geven of een mooie foto te maken."

Na een wandeling door het publiek vertrekt de stoet vanaf de Wilhelminalaan naar de sporthal. Daar gaat een groot feest van start, waarbij ook aandacht is voor het verhaal dat de week voor de intocht op de Facebook-pagina van 'sinterklaashasselt' te volgen is. "Een verhaal waarin elke ouder of grootouder een hoofdrol kan gaan spelen", aldus de organisatie. "Tot zaterdag 17 november in Hasselt."