Afbeelding
Joke Mulder

Grote belangstelling voor 'Nacht van de Nacht' bij Veldschuur

Algemeen

ROUVEEN/HASSELT - Honderden mensen, zo schat de organisatie, kwamen zaterdag naar de Veldschuur voor de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een landelijk initiatief waarmee de organisatoren aandacht willen vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.

In de pikdonkere omgeving van de Veldschuur konden bezoekers bij een heldere hemel door een enorme telescoop het heelal bestuderen. Daarnaast konden ze rond een kampvuur luisteren naar spannende verhalen of natuurgebied de Oldematen in voor een tocht met verhalen uit het verleden en uitleg door de boswachter over de nachtdieren in de omgeving.

"De kaarten voor de verhalentocht waren in een oogwenk uitgegeven, waardoor niet iedereen de tocht door de Oldematen kon maken", aldus de organisatie op Facebook. Zij vond het onverantwoord om (groepen) mensen alleen op pad te laten gaan. "We zijn blij met de enorme belangstelling, maar vinden het ook jammer dat niet iedereen het hele programma van de 'Nacht van de Nacht' heeft kunnen meemaken. Uiteraard houden we bij de voorbereidingen voor de volgende editie hier rekening mee."