Bas Wilberink

Raadscolumn VVD: 'Uw mening over Hasselt'

Algemeen

Afgelopen maanden is de gemeenteraad verder geïnformeerd over een aantal plannen die komende periode voor Hasselt van belang zijn. Zo wordt er opnieuw een bestemmingsplan vastgesteld voor het terrein Bodewes en de Molenwaard, maar zal de gemeenteraad ook het verkeerscirculatieplan gaan vaststellen.

In dit verkeerscirculatieplan zullen praktische keuzes worden gemaakt over of en waar er bijvoorbeeld sprake zal zijn van eenrichtingswegen, maar ook welke kant deze opgaan. Ook heeft het college aangegeven een speciale centrummanager aan te willen stellen voor Hasselt om in kaart te brengen hoe het centrum weer levendiger kan worden.

Genoeg plannen om u als inwoner of bezoeker van Hasselt over uit te spreken. Als partij in de gemeenteraad vragen we u dan ook om ons van inbreng te voorzien over de toekomst van het centrum van Hasselt. Moeten we een apart winkelcentrum gaan bouwen buiten het centrum? Moet het centrum een plaats worden van cultuur en horeca met kleine middenstand? Vullen we leegstand op met nieuwe winkels of juist met woonruimte? En hoe rijden we over een paar jaar door Hasselt heen?

Op al deze vragen zien we graag een reactie van u als inwoner of bezoeker van Hasselt. Mail uw inbreng gerust naar VVDZwartewaterland@gmail.com of stuur ons een Whatsappje met uw idee via 06 14 04 91 07. Natuurlijk bent u van harte welkom om uw ideeën te delen tijdens een maandelijkse schaduwfractiebijeenkomst. Wanneer deze plaatsvinden, daar kunt u via mail of WhatsApp naar informeren.

Wij hopen op uw input. Er zitten vast ideeën bij waar wij nog niet eens over hebben nagedacht. Daar wil ik u vooraf alvast voor bedanken.

John Smits
Fractie VVD Zwartewaterland