Klaas Noordstra

Volop dans en muziek bij intocht Sinterklaas in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - Een week na zijn bezoek aan Hasselt en Genemuiden komt Sinterklaas naar Zwartsluis. De goedheiligman en de Pieten meren zaterdag 24 november rond 10.30 uur met het schip Avondrood aan langs de Handelskade.

Aan boord bevinden zich, naast ‘gewone’-, ook meerdere danspieten. Langs de kant wordt eveneens volop gedanst door groep Dancing Devotion. Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis zorgt voor vrolijke Sinterklaasmuziek. De Sint wordt namens de gemeente verwelkomd door wethouder Albert Coster.

Daarna maken Sinterklaas en de Pieten, onder muzikale begeleiding van Voorwaarts, een rondgang door het dorp. Eenmaal aangekomen bij het plein aan de Stationsweg komt Dancing Devotion opnieuw in actie.

Rond 11.30 uur vertrekken ze naar Hotel Zwartewater voor een groot Sinterklaasfeest. Dj Pascal ten Berge verzorgt daar de muziek. De kinderen kunnen er dansen en met de Sint op de foto. Sinterklaas en de Pieten hopen dat vele kinderen en hun ouders weer aanwezig zijn bij de intocht in Zwartsluis.