Hasselts Fanfare huldigt negen jubilarissen

Algemeen

HASSELT - Hasselts Fanfare hield ook dit jaar op de eerste zaterdag van januari een nieuwjaarsreceptie voor leden en ereleden met gezin, beroepskrachten, leden van diverse commissies en haar beschermheer Eddy Bilder.

Na een kort welkomstwoord van voorzitter Karla Schelhaas en het gezamenlijk uitbrengen van een toast op het nieuwe jaar werden de jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet. Voor iedere jubilaris was er het dankwoord voor trouw lidmaatschap, muzikaliteit en de inzet, getoond in diverse commissies. Speciaal dankwoord was er voor Joop Schuring die maar liefst zeventig jaar verbonden is aan Hasselts Fanfare, waarvan vele jaren als voorzitter. Met een andere jubilaris Arie Frederiks, zestig jaar muzikant en jaren secretaris van de vereniging, waren zij lange tijd het gezicht van Hasselts Fanfare.

Sinds enkele jaren biedt de vereniging de leden de mogelijkheid te kiezen uit het aloude bekende speldje, dat op het uniform gedragen kan worden of een fraai beeldje passend bij het instrument dat zij bespelen. Uiteraard gecompleteerd met een mooi boeket en het certificaat van de muziekbond.

Op de foto van links naar rechts: Joop Schuring (bugel, 70 jaar lid); Arie Frederiks (euphonium, 60 jaar lid); Renate Timmerman (trompet, 25 jaar lid); Koos Zuidhof (bas, 50 jaar lid); Marius vd Stege (saxofoon, 25 jaar lid); Vincent Koedijk (slagwerk, 40 jaar lid). Debby vd Stouw (trompet, 25 jaar lid), Bart Aalbers (bariton, 12,5 jaar lid) en Frank Bloemhof (slagwerk, 12,5 jaar lid) konden in verband met privé-omstandigheden niet aanwezig zijn, maar krijgen de presentjes op een later tijdstip uitgereikt.