Afbeelding
Enrico Kolk

Nieuwe dienstregeling voor bussen OV Regio IJsselmond

Algemeen

REGIO - De nieuwe dienstregeling voor de bussen van OV Regio IJsselmond in Flevoland en Noordwest-Overijssel (onder andere ook in Zwartewaterland) gaat zondag 17 februari in. Deze wijziging valt samen met de opening van het nieuwe busstation in Zwolle. Op sommige lijnen veranderen alleen de vertrektijden, op andere lijnen gebeurt er meer.

Vanaf 17 februari vertrekken de bussen in Zwolle vanaf het nieuwe busstation aan de zuidzijde: de lijnen 70 en 74 vertrekken vanaf perron B5; de lijnen 171 en 641 vanaf perron B6; en lijn 71 vanaf perron B7. Het nieuwe busstation in Zwolle en de bouw van een ondergrondse fietsenstalling aan de noordzijde van het station betekent ook een wijziging in de routes van de buslijnen naar het busstation.

Lijn 70 rijdt vanuit Genne de route Leo Majorlaan, Wipstrikkerallee, Hanekamp, Luttenbergstraat, Wethouder Alferinkweg, Marsweg, Ittersumallee, IJsselallee en Hanzelaan naar het station en vice versa. Door deze route blijven de scholen in de omgeving Wethouder Alferinkweg bereikbaar. De lijnen 71, 74, 171 en 641 rijden vanaf de halte Katwolderplein/Centrum via de busbaan op de Harm Smeengekade en Willemskade over de busbrug naar het station.

Wat betreft lijn 74 (Kampen-Genemuiden-Hasselt-Zwolle en vice versa): de rit Genemuiden met vertrektijd 5.57 uur rijdt niet verder dan Hasselt; reizigers met bestemming Zwolle kunnen daar overstappen op lijn 71 vertrek 6.10 uur. De ritten met aankomsttijd 9.10 uur en 9.40 uur in Hasselt rijden door naar Zwolle (aankomst respectievelijk 9.37 uur en 10.07 uur).

Lijn 79 (Blauwe Hand-Wanneperveen-Meppel vice versa) vervalt met ingang van 17 februari. Met deze lijn reizen voornamelijk scholieren uit de omgeving van Vollenhove en Wanneperveen/Kolderveen naar Meppel. Scholieren uit Vollenhove reizen nu via Zwartsluis en Blauwe Hand (met twee keer overstappen). Vanaf 17 februari gaat er op schooldagen een nieuwe lijn 679 rijden; vanuit Vollenhove rechtstreeks naar de Blauwe Hand en vandaar via Wanneperveen en Kolderveen naar Meppel en vice versa. Lijn 679 heeft twee ritten in de ochtend (aankomst in Meppel om 8.03 uur en 9.08 uur) en drie ritten in de middag (vertrek uit Meppel om 14.21 uur, 15.41 uur en 16.51 uur). Lijn 679 rijdt niet in de schoolvakanties.

Lees meer over de nieuwe dienstregeling op www.ovregioijsselmond.nl.