Bas Overbeek

Collecte Hersenstichting in Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In de gemeente Zwartewaterland gaat maandag 28 januari de collecteweek van de Hersenstichting weer van start. In Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis gaan bijna 150 collectanten op pad.

Alle collectanten in Nederland zamelen geld in voor de 3,8 miljoen Nederlanders die lijden aan een hersenaandoening. “Bij hersenaandoeningen kun je denken aan depressie, migraine, beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, hersenletsel ten gevolge van een ongeluk. Ons doel is om het leven van de hersenpatiënt te verlichten en het aantal nieuwe hersenpatiënten te verkleinen", zegt Loes van Herten van de Hersenstichting. Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan hersenonderzoek, het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg.

"We hopen van harte dat u de collectant niet in de kou laat staan." Geen collectant gezien? Giften kunnen ook overgemaakt worden op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 ten name van Hersenstichting Nederland, Den Haag of via de online collectebus op www.hersenstichting.digicollect.nl.