Afbeelding
Bas Wilberink

Plan Lakenweide in Hasselt gaat laatste fase in

Algemeen

HASSELT - Burgemeester Eddy Bilder en wethouder Gerrit Knol hebben donderdagmiddag de officiële handeling verricht voor de bouw van de laatste woningen in het plan Lakenweide in Hasselt Om de Weede. Zij metselden een aantal stenen bij één van de woningen.

Het gaat in totaal om 22 woningen die in fasen 3 en 4 worden gebouwd. Twaalf rijwoningen worden in maart/april al opgeleverd. Daarnaast is Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen momenteel volop bezig met de bouw van tien twee-onder-één-kapwoningen, die rond de zomervakantie opgeleverd worden.

Burgemeester Bilder feliciteerde de toekomstige bewoners met hun woningaankoop. "Ik ben er van overtuigd dat het kopen van een woning hier in Om de Weede een verstandige investering is."

Hij ging ook in op de ontwikkeling van de Hasselter wijk. "Ooit dachten we als gemeente dat Om de Weede ons een beetje een blok aan het been zou worden. We hadden hier heel veel grond aangekocht. Op het moment dat de woningmarkt wat in elkaar zakte, zaten wij met al die gronden na te denken over hoe dat zou gaan aflopen. Maar dan zie je dat magere en vette jaren elkaar afwisselen. Inmiddels is de woningmarkt weer behoorlijk aangetrokken. En daar waar het aanvankelijk best wel een opgave was om alle woningen ook binnen een afzienbare tijd te verkopen, is het nu zo dat wanneer de woningen worden aangeboden ze ook meteen verkocht zijn. Het kan verkeren."

Medio 2017 startte de bouw voor het project Lakenweide. In totaal gaat het om 47 woningen. Daarnaast werkt Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen, in opdracht van IJsselland Ontwikkeling, nog aan de bouw van tien levensloopbestendige woningen langs de Vaartweg, waar er later nog vier aan worden toegevoegd. Ook start binnenkort de verkoop van zeven rijwoningen langs de Vaartweg. De bouw daarvan staat gepland na de zomer.

Burgemeester Bilder gaf aan dat 'we' in Om de Weede bijna door de bestaande mogelijkheden tot bouwen heen zijn. "We zijn inmiddels bezig met het voorbereiden van een volgende fase. Wij hopen dan verder te gaan met de Weede Hoven. Uiteindelijk is onze horizon dat hier een wijk ontstaat van circa zeshonderd woningen. Daar gaan we nog heel wat jaren over doen. Maar uiteindelijk wordt dit een prachtige, complete wijk die goed gelegen is en goed ontsloten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding