Afbeelding

Steunpunt Mantelzorg houdt ontmoetingsochtenden

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - 'Hulp vragen? Hoe doe je dat?'. Dat is het thema voor de ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers, die deze maand worden georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland.

"'Ik doe het zelf wel', 'Het lukt me wel', 'Wat gaan ze wel niet van me denken als ik dit niet alleen aankan?' Typische gedachten die in je opkomen op momenten dat je overweegt om hulp te vragen", aldus de organisatie. "Toch merk je misschien dat je tegenwoordig vaak piekert, sneller overbelast bent en dat het gewoon allemaal zwaarder begint te worden. Maar hulp vragen? Nah, toch maar liever niet. Want het geeft je het gevoel dat je het alleen niet aankan, dat je faalt of dat je anderen tot last bent. Toch kan het zinvol zijn om met momenten hulp te vragen en/of te aanvaarden. Samen sta je immers sterker dan alleen, toch?"

Over dit thema wordt tijdens de ochtenden onder het genot van een kopje koffie van gedachten gewisseld. "Er is ruimte voor het delen van mantelzorgervaringen", aldus de organisatie. "Bovendien kunnen we elkaar tips en tops geven in het leren van vragen om hulp."

Mantelzorgers zijn van harte welkom op woensdag 20 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Teeuwland in Hasselt; woensdag 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de Meente in Genemuiden; of donderdag 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de Toesebolte in Zwartsluis. Entree is gratis. Voor vragen en informatie: Lia Ruitenberg, mantelzorg/welzijnsconsulent bij Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland, l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.