Afbeelding
Erik Eenkhoorn

Molen de Zwaluw doet mee aan Rabobank Clubkas Campagne

Algemeen

HASSELT - Korenmolen De Zwaluw in Hasselt doet weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2019. Het doel is dit keer nieuwe stoelen.

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd rondom De Zwaluw: in 2017 een grote restauratie van de molen en in 2018 groot onderhoud aan het naastgelegen pakhuis. Het gehele molencomplex op de kop van de Stenendijk staat er 'trots en fier' bij. Iedere zaterdagmiddag, bij voldoende wind, draaien de wieken hun rondjes aan de skyline van Hasselt. "Kom gerust eens langs om deze fascinerende combinatie tussen historie, techniek, mens en natuurelementen mee te beleven", aldus het bestuur.

Nu de grote projecten zijn afgerond, hebben de medewerkers van de molen een aantal kleinere werkzaamheden opgepakt. De tuin werd gesaneerd, de ruimtes in het pakhuis kregen een facelift en de akoestiek en tocht in de molen werden aangepakt. Ter afsluiting is er de wens om de oude en versleten stoelen te vervangen. Het molencomplex, dat geschikt is voor onder andere vergaderingen, tentoonstellingen, concerten, workshops en recepties, staat er dan weer helemaal up-to-date bij.

Van 15 tot 31 maart kunnen de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek hun stem weer uitbrengen op een van de genomineerde doelen. Iedereen die lid is van de Rabobank heeft vijf stemmen te verdelen: twee stemmen kunnen worden uitgebracht op hun favoriete vereniging of club, de overige drie stemmen kunnen worden uitgebracht op de andere deelnemende verenigingen.