Erik Eenkhoorn

Verkeersexamen in Genemuiden

Algemeen

GENEMUIDEN - Voor leerlingen van de basisscholen in Genemuiden is er vrijdagmorgen 5 april het praktisch verkeersexamen. Alle kinderen van groep 7 doen mee.

Ze fietsen dan een route door Genemuiden. Deze is aangegeven door witte pijlen op het wegdek. Verkeers- en andere hulpouders langs de route beoordelen de verrichtingen van de kinderen.

's Middags is er de gelegenheid voor ouders en grootouders om diezelfde route ook te fietsen. Tijdens deze route zijn er drie fietsproefjes. De jury bestaat dan uit een selectie van kinderen die ’s morgens het praktisch examen hebben gefietst.

De basisschooljeugd maakt op donderdag 4 april het theoretisch examen. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s maken op 5 april voorafgaande (of achteraf, afhankelijk van het aantal deelnemers) aan het fietsexamen ook een klein verkeerstestje in d’Overtoom.

Het fietsverkeersexamen voor volwassenen begint ’s middags rond 13.30 uur en start net zoals voor de schooljeugd bij d’Overtoom. De kosten bedragen 5 euro. Een kop koffie is inbegrepen. Het overige bedrag kan terugverdiend worden als er geen fouten zijn gemaakt. Geld dat overblijft, wordt gedoneerd aan het KNGF, Geleidenhonden. Opgave vooraf via GenemuidenVVN@gmail.com of bij Gijs van Dalfsen, (038) 385 55 62.