Afbeelding
John Stam

Paul van Gaalen opent expositie 'Kieken in de achtertuin’ in Museum Schoonewelle

Algemeen

De bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen uit Zwartsluis opent vanmiddag de expositie 'Kieken in de achtertuin' in Museum Schoonewelle in Zwartsluis.


In de ruimte van de wisselexposities van Museum Schoonewelle, op de tweede etage van Sluuspoort Zwartsluis, wordt deze expositie tot en met zaterdag 12 mei gehouden. Natuurfotografen uit Zwartsluis, Blokzijl, Zwolle, Wanneperveen en Belt Schutsloot exposeren een selectie aan foto’s die tot de verbeelding spreekt. Met vooral veel oog voor detail is het een ontdekkingsreis door wat de regio rondom Zwartsluis aan fraais te bieden heeft. Tal van vogels passeren de revue, maar aansprekend zijn absoluut ook de prachtige foto’s van insecten en vlinders. Daarnaast komt het afwisselende landschap van met name Noordwest Overijssel aan bod.

De titel van deze tentoonstelling legt de link naar kieken in de betekenis van zowel kijken als fotograferen. De achtertuin verwijst naar de pracht die de natuur in onze eigen woonomgeving te bieden heeft.

De exposanten zijn Jitse Maandag, Gerlof Halfmouw en Henk Kuik uit Zwartsluis, John Stam uit Belt Schutsloot, David de Graaf uit Wanneperveen, Gert Paassen uit Zwolle en Lucy van Sluijs uit Blokzijl.

De tentoonstelling kan worden bezocht van 18 maart tot en met 12 mei. Museum Schoonewelle is geopend op maandag van 13.30 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de foto één van de ‘pareltjes’ van de nieuwe wisselexpositie, ‘gekiekt’ door John Stam uit Belt Schutsloot.