Cursus 'positief opvoeden' in Genemuiden
Cursus 'positief opvoeden' in Genemuiden brugmedia.nl

Cursus 'positief opvoeden' in Genemuiden

Algemeen

GENEMUIDEN - In Genemuiden start 28 maart de cursus 'positief opvoeden', voor ouders van kinderen van nul tot twaalf jaar. Deze bestaat uit vier avonden en een slotavond. Het doel is om opvoeden gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

"Huilend door de supermarkt, niet luisteren tijdens de verjaardagsvisite of onophoudelijk klieren onder het eten; alle ouders kennen situaties waarin hun kind bepaald gedrag laat zien waar ouders moeite mee hebben", aldus de gemeente. "Maar hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? Daarvoor is niet één juiste manier, maar tijdens de cursus leer je de vaardigheden kennen die bij jou en jouw kind passen."

Preventiewerker Aukje van den Arend verzorgt de cursus. "Positief opvoeden begint met aandacht geven aan je kind", legt ze uit. "Zo kun je een te veel aan ongewenst gedrag voorkomen. Laat je kind wel ongewenst gedrag zien dan zijn er diverse vaardigheden om op een rustige manier sturing te geven. Tijdens de cursus oefen je deze vaardigheden eerst samen om ze vervolgens thuis toe te passen. Zo leer je wat voor jou werkt en creëer je geloof in eigen kunnen om ongewenst gedrag op een positieve manier te overwinnen. De cursus heeft tot doel om het opvoeden van kinderen gemakkelijker te maken en om kinderen op een positieve manier op te voeden en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren."

De cursus vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek gaan ouders zelf en in groepjes aan de slag met het formuleren van doelen en het stimuleren van goed gedrag. Deze cursus voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar bestaat uit vier avonden van 19.30 tot 21.30 uur en een slotavond. Cursusdata zijn: 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april en de slotavond is op 16 mei. Cursuslocatie is Jan van Arkelstraat 5 in Genemuiden. Cursusleidster is Aukje van de Arend, preventiemedewerker bij de gemeente Zwartewaterland.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 15 euro. Aanmelden of vragen stellen kan via a.vandenarend@zwartewaterland.nl.