Pieter Polman

2e/3e Wereldproject Zwartewaterland afgesloten

Algemeen

HASSELT – Twee 2e/3e Wereldprojecten, die jaarlijks 7.500 gemeentesubsidie krijgen, werden woensdagavond in Hasselt afgesloten. Voor ‘waterpompen voor Malawi’ werd in 2017/2018 23.177,03 euro bij elkaar verzameld. Hope4Kids kreeg in de periode 2018/2019 maar liefst 61.440,26 euro.

In Malawi zijn 10 nieuwe putten en waterpompen aangelegd voor bevolking van kleine dorpjes. Die kan nu gezuiverd water drinken, in plaats van water dat rechtstreeks uit rivieren of sloten komt. Ook zijn er evenveel openbare toiletten aangelegd.

Hope4Kids besteedde het opgehaalde bedrag aan een aantal verschillende stichtingen, die zich inzetten voor het verbeteren van de leefsituatie van Roemenen. Zo kreeg het gezinshuis ‘Casa Nadina’, waar aan hun lot overgelaten kinderen worden opgevangen, een bijdrage, maar ook de stichting Kansarmen Roemenië. Die stichting deelt goederen, bijvoorbeeld dekens, uit, maar knapt ook huizen op. Kansarme jongvolwassen kregen mede door Hope4Kids een beter toekomstperspectief. Zij konden terecht bij Timulazu, waar zij een intensief woon- en werktrainingsprogramma kunnen volgen.

Ook ondersteunde Hope4Kids de familie Baba, die hulp biedt aan kinderen met sociale problemen. Zij startten in Dacia een leer-/ontwikkelingsproject op.

In De Stadskoerier/De3Watersteden van komende woensdag meer over de bereikte doelen van de beide stichtingen.