Bas Wilberink

Vespers in Ontmoetingskerk

Algemeen

HASSELT - In de Ontmoetingskerk (De Weedebrink 1) in Hasselt worden van maandag 15 tot en met zaterdag 20 april Vespers gehouden. Het thema is ‘De laatste dagen’.

“Een mogelijke reconstructie van de laatste dagen van Jezus’ leven op aarde speelt zich af in het jaar 33”, aldus de organisatie, die in handen is van CGK/GKV Hasselt. “Jezus stierf dan op vrijdag 3 april 33 na Christus om ongeveer 15.00 uur. In deze Stille Week volgen wij deze reconstructie van dag tot dag. We lezen daarbij uit het evangelie naar de beschrijving van Marcus en Matteüs. Het is goed om ieder jaar een week van bezinning te houden, waarin we dagelijks als volgelingen van Jezus, Zijn lijden, sterven en opstanding uit de dood gedenken. Dit jaar van maandag 15 april tot en met zaterdag 20 april.”

De Vespers duren ongeveer een half uur, met uitzondering van de samenkomst op Goede Vrijdag. De vieringen beginnen om 19.30 uur en op de dinsdagavond is er extra aandacht voor de jongeren. Iedereen wordt uitgenodigd om (één of meerdere van) de avonden mee te maken.