Afbeelding

Vrouwenkoor LaMuze boekt succes in Friesland

Algemeen

ZWARTSLUIS/JOURE - LaMuze boekte zaterdag een mooi succes in ‘De Oerdracht’ in Joure, tijdens het Open Fries Kampioenschap voor Koren, georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland. Het Sluziger vrouwenkoor, dat onder leiding staat van Angelica Braam uit Steenwijk en met begeleiding van Janine Potkamp op piano en Hanneke van den Belt op blokfluit, behaalde een eerste plaats in de B-categorie.

Er deden negentien koren mee, variërend van gemengde koren, senioren tot vrouwenkoren. Deze waren ingedeeld in drie categorieën - A, B of C -, al naar gelang de moeilijkheidsgraad van de te zingen muziek. LaMuze werd ingedeeld in categorie B.

Gevraagd werd om drie muziekstukken te zingen; één om in te zingen en twee composities die beoordeeld zouden worden door twee professionele juryleden, Gerben van der Veen en Nelleke Diepenveen. Op het programma van LaMuze stond als inzinger 'Blackbird' van the Beatles. Het vrouwenkoor werd beoordeeld op de uitvoering van 'Nigra Sum' van Pablo Casals en ‘Flying Free' van Don Besig, wat de vrouwen 228,5 punten opleverde.

Het was genoeg voor een eerste plaats in de B-categorie, waarin tien koren waren geplaatst. Daarnaast behaalde La Muze een tweede plaats in het totaal van negentien koren. "Dus al met al een resultaat om heel blij en zeer tevreden mee te zijn en een mooie opsteker voor een volgend optreden", aldus La Muze.