Passie- & Paaszang door Hasselts Fanfare
Passie- & Paaszang door Hasselts Fanfare brugmedia.nl

Passie- & Paaszang door Hasselts Fanfare

Algemeen

HASSELT - Het orkest van Hasselts Fanfare en het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus gaven zaterdag 6 april al een eerste Passie- & Paasconcert, in de Grote Kerk van Vianen. Zaterdag 20 april (stille zaterdag) gaan de zangers en muzikanten ‘op herhaling’ in de Grote Kerk van Hasselt. Dit concert vangt om 19.30 uur aan.

Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt dan voor de 29e keer gehouden. Dit jaar verleent het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, onder leiding van Martin Zonnenberg, dus haar medewerking. Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis is bereid gevonden een en ander te begeleiden. Een solowerk van hem ontbreekt deze avond niet.

Dominee Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten. Hasselts Fanfare, onder leiding van Harry van Bruggen, brengt een aantal toepasselijke stukken ten gehore, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht. "Muziekvereniging en Mannenkoor hopen met deze Passie- & Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer, gevangenneming, marteling, het sterven en de opstanding van Jezus Christus."