Afbeelding

Rabobank verrast De Zonnebloem tijdens Paaslunch

Algemeen

HASSELT - Bij De Zonnebloem afdeling Hasselt is het een traditie geworden om in de week voor Pasen een Paaslunch bij De Herderin in Hasselt te organiseren. Deze lunch is een van de favoriete jaarlijkse activiteiten. Ruim vijftig gasten met hun begeleiders namen er aan deel. "En ook nu weer zorgde het personeel van De Herderin voor een zeer uitgebreide lunch voor 'een Zonnebloem-prijsje'", laat de Hasselter afdeling weten.

Dit jaar was er een extra verrassing. De Zonnebloem had zich als deelnemer ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne 2019. In het kader van deze campagne hadden vrijwilligers van De Zonnebloem een ludiek filmpje gemaakt met als motto 'Het hart op de goede plaats'. Dat werd naar de Rabobank gestuurd en geplaatst op Facebook. Dit initiatief werd door de Rabobank beloond met een bonusprijs van 1.000 euro.

Een afvaardiging van de Rabobank kwam deze cheque tijdens de Paaslunch aanbieden. Dit bleek nog niet alles. Ook bij de definitieve uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne 2019 viel De Zonnebloem in de prijzen met een cheque van 895,94 euro. "Vereniging De Zonnebloem, noodzakelijkerwijs altijd op zoek naar financiële ondersteuning, is geweldig ingenomen met dit bedrag."

Zo’n gift heeft directe gevolgen voor de mogelijkheden die de afdeling Hasselt heeft om de missie van De Zonnebloem waar te maken. "Deze missie is dat iedereen, ongeacht zijn of haar handicap of chronische ziekte, volwaardig mee kan doen aan activiteiten voor gezelligheid en afleiding en om sociaal isolement te voorkomen. Bijdragen als die van De Herderin, onze sponsoren en nu ook de Rabobank stellen De Zonnebloem afdeling Hasselt daartoe volop in staat."

Afbeelding