Afbeelding

Seizoen ontmoetingsochtenden afgesloten bij Veldschuur

Algemeen

ROUVEEN/HASSELT - In en bij de Veldschuur vond donderdag de jaarlijkse afsluiting plaats van de ontmoetingsochtenden voor mantelzorgers.

Door vrijwilligers van de Veldschuur werd de groep gastvrij ontvangen met koffie en thee en de beroemde veldkoek. Zij kregen een PowerPoint-presentatie te zien. Ton Valk vertelde over het ontstaan en de vele activiteiten die plaatsvinden in het educatie- en natuurcentrum.

Na een tweede kopje koffie werd de groep in tweeën gesplits. Eén liep met Valk het laarzenpad. Hij vertelde over diverse planten en andere wetenswaardigheden in de omgeving. De andere groep kreeg een rondleiding van Annie door en bij de Veldschuur. Zij vertelde over de planten, de kruidentuin en de uilenkast met de vier jongen. Ondertussen werden mantelzorgervaringen uitgewisseld en werd gezellig gekletst.

Het weer was prachtig, zodat de lunch, verzorgd en gedeeltelijk beschikbaar gesteld door André Koudijs van Kontento, zowel binnen als buiten genuttigd kon worden. Voorafgaand bedankte Lia Ruitenberg, mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland, iedereen en wenste hen alvast een fijne zomer. Corry Overmars las een gedicht voor met de titel 'Mevrouwtje Even'; over een vrouw die doorgaans zo druk is met van alles dat ze vergat te leven. Het gedicht werd door iedereen meegenomen om thuis nog eens rustig na te lezen.