Gerrit Slurink

Jan en Annie van Ittersum-van der Kamp 70 jaar getrouwd

Algemeen

HASSELT - Het komt niet heel vaak voor, een platina huwelijksjubileum. Maar voor Jan van Ittersum en Annigje van der Kamp werd het werkelijkheid op 25 mei. Zij mochten die dag gedenken dat ze zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten in het gemeentehuis in Hasselt. Burgemeester Bilder ging vanmorgen op bezoek om hen van harte geluk te wensen met dit bijzondere jubileum.

Jan werd geboren in ’s-Heerenbroek en Annie zag het levenslicht in Mastenbroek. Al schaatsende ontmoetten zij elkaar op de Weteringen in Mastenbroek. Na hun huwelijk in 1949 ging het echtpaar op de boerderij van de ouders van Jan wonen. In 1958 kochten ze een eigen boerderij in Balkbrug en in 1969 verruilden ze deze voor een boerenbedrijf bij Hasselt. Eind jaren tachtig namen zij afscheid van het ‘buitenleven’ en gingen in de kern Hasselt wonen. De laatste jaren in een appartement in de Fisselerstraat.

Kerkelijk waren zij zeer betrokken bij de Nederlands Hervormde gemeente in Hasselt. Jan was twaalf jaar ouderling en Annie was presidente van de vrouwenbijbelstudiegroep. Beiden waren lid van de mannen- en vrouwenverenigingen. Jan zong graag. Hij was jarenlang lid van het psalmzangkoor. Annie was creatief op vele fronten. Breien, handwerken en het beschilderen van melkbussen en dakpannen heeft zij met plezier gedaan. Samen gingen ze graag naar de rummikubclub.

Jan en Annie kregen vier dochters en één zoon. Inmiddels is de familie uitgebreid met 24 klein- en 32 achterkleinkinderen. Op de vraag wat het geheim is van een 70-jarig huwelijk antwoordt het echtpaar: “Het geheim van zeventig jaren samen is de liefde en trouw en de genade van de Heere God die wij allebei hartelijk lief hebben."