Afbeelding
Cees Hettema

Jeurom Hasselt houdt autowasactie

Algemeen

HASSELT - Jeurom Hasselt (Jeugdgroep Roemenië) houdt op zaterdag 29 juni een autowasactie in Hasselt. De opbrengst is bestemd voor het goede doel.

Deze groep reist in de herfstvakantie af naar Roemenië, het dorpje Magyarózd, om een dorpshuis op te knappen. “Dit dorpshuis vervult een belangrijke maatschappelijke functie, zoals rouw- en trouwceremonies”, laten ze wetne. “Onder het communisme werden dit soort gebouwen allemaal gevorderd door de staat, maar niet onderhouden. Veel van deze gebouwen verkeren dan ook in een erbarmelijke staat. Om deze belangrijke maatschappelijke functie voor het dorp te behouden maakt de jeugd zich hard om dit dorpshuis op te knappen.”

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 29 juni tussen 10.00 en 16.00 uur hun auto laten wassen op het parkeerterrein achter de Baak aan de Oudendijk. De kosten bedragen 10 euro en komen volledig ten goede aan het goede doel. Tijdens het wachten is het mogelijk om een broodje hamburger te kopen.

Speciaal voor Vaderdag zijn er waardebonnen te koop waarmee vaders verrast kunnen worden met een wasbeurt voor de auto. Deze zijn verkrijgbaar in twee varianten: een waardebon voor een autowasbeurt a 10 euro of een waardebon voor een autowasbeurt en een broodje hamburger a 12,50 euro. De waardebonnen zijn nu al te bestellen via jeugdroemenie@gmail.com of telefoonnummer (038) 477 42 04. “Maar natuurlijk kunt u ook gewoon langskomen op 29 juni. Het team Jeurom staat dan graag voor u klaar.”