Afbeelding

Zonnebloem Hasselt bezoekt Zandsculpturen in Garderen

Algemeen

HASSELT/GARDEREN - De afdeling Hasselt van De Zonnebloem bezocht donderdag de Veluwse Zandsculpturen in Garderen. Dit werd mogelijk gemaakt door een gulle gift van 1.000 euro van de bazaarcommissie van de gereformeerde kerk Ichthus in Hasselt, maar ook door de logosponsoren met hun jaarlijkse bijdrage.

Het thema van de Zandsculpturen Garderen is dit jaar 'Reis om de wereld'. "De deelnemers en hun begeleiders hebben hun ogen uitgekeken naar al die prachtige zandsculpturen, voorstellend wereldberoemde steden, gebouwen, landschappen, markten, exotische dieren en leven onder water", laat Zonnebloem Hasselt weten. "Met recht 'een wereldreis' die niet licht zal worden vergeten. Verbazing in termen als 'wat prachtig' en 'hoe is het mogelijk dat zoiets kan worden gemaakt?' waren dan ook niet van de lucht. Tijdens de puzzel 'weet u nog?', met zandsculpturen van bekende momenten uit het verleden, werden oude herinneringen opgehaald."

Omdat het geheel ruim is opzet en rolstoel- en rollatorvriendelijk is, was dit bezoek een schot in de roos en kon iedereen ruimschoots de sculpturen bekijken. "Ook heeft de organisatie Zandsculpturen een prima aangepast arrangement voor de Zonnebloem met een lunch en na het bezoek koffie of thee met gebak, samen met een uitstekende service."

Deelnemers en hun begeleiders hebben een geweldige dag gehad, laat Zonnebloem Hasselt tot slot weten. "Kortom, een dag om even de sores van een handicap of chronische ziekte te vergeten."