Jan Hage in actie tijdens concertserie 'Hasselt Orgelstad 2019'
Jan Hage in actie tijdens concertserie 'Hasselt Orgelstad 2019' brugmedia.nl

Jan Hage in actie tijdens concertserie 'Hasselt Orgelstad 2019'

Algemeen

HASSELT - Jan Hage geeft zaterdag 6 juli een concert in de concertserie 'Hasselt Orgelstad 2019'. Hij bespeelt dan het bekende Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk in Hasselt.

Als organist is hij verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het Bätz-orgel bespeelt. In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam met zijn proefschrift ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging'. Daarnaast geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland en maakt radio-, tv- en cd-opnames. Hage won verschillende internationale prijzen en is onderscheiden met de zilveren medaille van het ‘La Société Art-Sciences-Lettres’ in Parijs. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek.

Het programma op 6 juli bevat stukken van Bach, Welmers en Guilmant en daarnaast verzorgt Hage zelf een improvisatie. "Het programma is heel toegankelijk, ook voor niet orgelfanaten", aldus de organisatie. "Een goede mogelijkheid om kennis te maken met andere orgelmuziek dan de koraalgebonden muziek."

Het volledige programma voor dit concert en de andere concerten in de concertserie zijn te vinden op de website www.vriendenvanhetknolorgel.nl of de Facebook-pagina van het Rudolph Knol-orgel. Op zaterdag 6 juli is de kerk om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. Er zijn een beamerscherm en beeldverbinding aanwezig zodat bezoekers de organist op beeld kunnen zien spelen. De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Voor 65-plussers is het tarief 8 euro. Kinderen en jongeren onder de vijftien jaar mogen gratis naar binnen.