Afbeelding

Taalactiviteiten tijdens de Week van de Alfabetisering

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Bibliotheek Zwartewaterland en het Taalpunt Zwartewaterland verzorgen in de week van de alfabetisering op 11 en 12 september taalactiviteiten voor jong en oud in de Bibliotheken van Zwartsluis en Hasselt. Ook gaan taalvrijwilligers in die week met hun statushouder naar de basisschool en delen de gemeente Zwartewaterland en Bibliotheek herkenningswijzers uit.

De taalactiviteiten zijn bedoeld om zowel kinderen, jongeren en volwassenen die laaggeletterd zijn (en anders gezegd dus moeite hebben met lezen en / of schrijven) te helpen hun taalvaardigheid te vergroten.

Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn er taalactiviteiten in de Sluuspoort en Bibliotheek Hasselt. In Zwartsluis hebben de Sluuspoort en de Bibliotheek hun krachten gebundeld. Op woensdagmiddag 11 september van 14.00 - 16.00 uur zijn in de Sluuspoort allerlei taalspellen te doen, wordt er voorgelezen, is er poppenkast. Tevens kan men meedoen aan een prijsvraag. In de bibliotheek van Hasselt kan iedereen op donderdagmiddag 12 september van 17.30 tot 19.30 uur terecht. Daar worden dezelfde activiteiten georganiseerd en je kunt smullen van een kop lekkere soep of een pannenkoek.