Afbeelding

Curus 'Leren omgaan met de computer'

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In samenwerking met Bibliotheek Zwartewaterland verzorgt de Computergroep van IJsselheem de computercursus ‘Klik & Tik’. Deze is bedoeld voor mensen die nauwelijks (of nog nooit) met een computer of tablet hebben gewerkt.

“De computer en het internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven en ook bij het vinden van werk”, aldus de organisatie. “Bent u niet zo handig met de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan is ‘Klik & Tik’ iets voor u.”

Tijdens het deel ‘De basis’ leren deelnemers de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdekken zij de mogelijkheden van het internet. “Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leert u werken met sociale media, zoals Facebook. Een groot voordeel van de opzet van ‘Klik & Tik’ is dat iedereen de cursus in eigen tempo kan volgen.”

De cursus kan worden gevolgd, met de begeleiding van het Senioren Computercafé, elke maandagmorgen vanaf 10.00 uur in Hasselt (de bibliotheek) en Zwartsluis (de Toesebolte). Opgave kan via Bibliotheek Hasselt, (038) 477 17 16, maar geïnteresseerden kunnen ook op maandagmorgen zo bij het computercafé binnenlopen. Deelname is gratis. Deelnemers kunnen voor 15 euro een uitgebreid cursusboek kopen waarin ze alles rustig kunnen nalezen.