Gerrit Slurink

Drukbezochte Monumentendag bij Hasselter molen

Algemeen

HASSELT - 'Plekken van plezier' was het thema van de Nationale Monumentendag 2019. Korenmolen De Zwaluw in Hasselt was zaterdag één van die plekken. "De laatste jaren hebben we in het kader van de grote restauratie veel hoogtepunten beleefd bij de molen, maar vandaag brak alle records", aldus de organisatie. "Meer dan zevenhonderd bezoekers mochten we begroeten en dat gaf de nodige gezellige reuring, oftewel plezier."

De fietsroute van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland die langs de molen kwam, zorgde voor een groot deel van de bezoekers. Maar ook andere geïnteresseerden wisten de weg naar de molen goed te vinden. "Het weer was prachtig dus we kunnen spreken van een geslaagde stralende dag."

De molenaars lieten de molen weer volop draaien en gaven zowel binnen als buiten op de stelling uitleg over het industriële erfgoed. Het molenplein was feestelijk aangekleed met tuinplanten en pompoenen voor de verkoop en ook de aanwezige imker vertelde over zijn bijenvolken. Muzikaal werd de dag omlijst door een optreden van het Hasselts Mannenkoor en het gecombineerde jeugdorkest van Hasselts Fanfare en CMV Prinses Margriet uit Rouveen/Staphorst.