Schoenendoosactie voor kinderen en arme gezinnen in Oradea
Schoenendoosactie voor kinderen en arme gezinnen in Oradea brugmedia.nl

Schoenendoosactie voor kinderen en arme gezinnen in Oradea

Algemeen

GENEMUIDEN - In Genemuiden wordt weer een schoenendoosactie voor Roemenië gehouden. “Wij zoeken gevulde schoenendozen voor de kinderen en arme gezinnen uit Oradea en omgeving”, legt Alinda Visscher uit.

“Deze familie’s en kinderen hebben bijna geen inkomen en leven in schrijnende toestanden. Ze hebben weinig eten en drinken, de winters zijn er koud en er is gebrek aan warme kleding en dergelijke. De kinderen hebben bijna geen speelgoed en zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Afgelopen zomer liet mij een meisje nog iets zien wat ze gekregen had uit Nederland, ze was er erg blij mee.”

Inhoud

In de schoenendoos mogen: tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, zeep, snoep (geen drop), chocolade, kleurboek, kleurpotloden, sokken, sjaal, knutselproducten of zelfgemaakte knutselwerkjes. In de doos voor arme gezinnen: rijst, macaroni, tonijn, maïs, olie, thee, koffie, snoep, chocoladepasta, verzorgingsmiddelen en houdbare producten.

De doos mag een waarde van maximaal 10 euro hebben. “Wanneer de waarde boven de 10 euro zit, kunnen er beter twee boxen gevuld worden”, aldus Visscher. “Graag duidelijk op de doos zetten of deze voor een jongen/meisje is en welke leeftijd. De doos mag versierd worden.”

Adressen

De dozen kunnen tot 9 november gebracht worden bij: familie Roeland, Kettingweg 8 in Genemuiden; familie Van der Pligt, Stuivenbergstraat 63 in Genemuiden; familie Visscher, Dijkkamer 15 in Genemuiden; familie Van Dijk, Karwij 16 in Genemuiden.