Proeverijen van wijn en cognac in Sluuspoort
Proeverijen van wijn en cognac in Sluuspoort brugmedia.nl

Proeverijen van wijn en cognac in Sluuspoort

Algemeen

ZWARTSLUIS - Sluuspoort houdt dit najaar in samenwerking met Mitra Zwartsluis twee proeverijen. De eerste is een wijnproeverij, die wordt gehouden op woensdag 30 oktober. Ervaren wijnkenners zijn te gast in Sluuspoort. Zij verzorgen vanaf 20.00 uur de proeverij. Sluuspoort is geopend vanaf 19.30 uur.

"De keuze uit wijn lijkt simpel", aldus de organisatie. "Maar het is natuurlijk bekend dat er alleen voor rood al honderden keuzes zijn. De druifsoorten, de streek, het jaar, de rijping. Al deze elementen zijn van belang en geven de wijn typerende karaktereigenschappen. Er komt dus heel wat kijken bij het kiezen van de juiste wijn. De wijndeskundigen van Mitra doen daarover op 30 oktober het één en ander uit de doeken. Zij kunnen alles vertellen over de soorten, de herkomst en al wat je meer wilt weten."

Aan de wijnproeverij kan door maximaal dertig personen (18+) worden deelgenomen. De deelnameprijs is 20 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en de te proeven wijnen, alsmede een keur aan hapjes. Opgave vooraf is noodzakelijk. Dit kan tot en met zaterdag 26 oktober onder vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres via (038) 386 65 55 of schoonewelle@schoonewelle.nl.

De tweede proeverij vindt plaats op woensdag 20 november. Dan wordt een keur aan cognacs gepresenteerd.