Afbeelding
Wilbert Bijzitter

Negentien huurwoningen Wetland Wonen in Vollenhove opgeleverd

Algemeen

VOLLENHOVE - De vijftien eengezinswoningen en vier appartementen van Wetland Wonen in Vollenhove zijn klaar. Aan de Doeveslag en de Wheeme zijn de eerste bewoners al bezig met inrichten en verhuizen. Gisteren kreeg een van de bewoners symbolisch de sleutel van haar nieuwe thuis overhandigd door directeur Timmerman van Wetland Wonen en wethouder Scheringa van Gemeente Steenwijkerland. Met de oplevering van deze negentien woningen is de vernieuwing van het gebied rond de Canneveltstraat en Doeveslag bijna klaar.

Wetland Wonen heeft vijftien eengezinswoningen gebouwd voor kleine huishoudens. Deze woningen zijn makkelijk aan te passen, zodat er een slaap- en badkamer beneden is. Ook zijn er vier appartementen opgeleverd, die speciaal voor jongeren onder 23 jaar bestemd zijn. “We hebben verschillende soorten woningen gebouwd om tegemoet te komen aan de woonwensen van de mensen in Vollenhove en omstreken”, zegt Timmerman. “Zo hebben we aanbod voor zowel ouderen als jongeren en starters. We hebben daar 3,3 miljoen euro in geïnvesteerd.”

“Deze negentien woningen sluiten mooi aan op onze woonvisie”, beaamt wethouder Scheringa. “Het zijn mooie, betaalbare sociale huurwoningen, die ook nog eens duurzaam zijn.”

Alle woningen zijn gasloos. Dat betekent dat ze geen gasaansluiting hebben en alles in huis op elektriciteit werkt. Die energie wordt voor een deel opgewekt door zonnepanelen op de daken. De woningen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties. Al die maatregelen zorgen ervoor dat een bewoner kan besparen op zijn energiekosten. Wat iemand daadwerkelijk bespaart, hangt af van het verbruiksgedrag.

Met de voltooiing van deze negentien woningen is de herstructurering van het gebied rond de Canneveltstraat en Doeveslag bijna klaar. Daarvoor zijn inmiddels 79 woningen gesloopt en 67 woningen gebouwd. De laatste fase is de bouw van 9 woningen, naar verwachting in 2024. Dan zijn in totaal 76 nieuwe woningen gebouwd.