Afbeelding
Waterschap Drents Overijsselse Delta

Inloopbijeenkomst over versterking Stenendijk in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) houdt dinsdag 26 november een inloopbijeenkomst over het versterken van de Stenendijk in Hasselt. Tijdens deze avond vertelt het waterschap over het meest kansrijke alternatief om de dijk te versterken.

"Uit onderzoek blijkt dat de Stenendijk onvoldoende bescherming biedt tegen overstromingen vanuit de rivieren", aldus het waterschap. "De dijk is nu veilig, maar kwetsbaar voor komende extreme situaties. Samen met de bewoners en aanwonenden van de Stenendijk heeft het waterschap in de afgelopen maanden onderzocht wat mogelijke en kansrijke oplossingen zijn om de Stenendijk veiliger te maken. De effecten en kosten zijn in kaart gebracht en hieruit is een meest kansrijke oplossing voortgekomen."

Tijdens de bijeenkomst op 26 november presenteert het waterschap deze oplossing en vertelt hoe het proces verder verloopt. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur bij Cultureel Centrum Teeuwland, Karel Doormanstraat 30 in Hasselt. Zij kunnen binnenlopen en vertrekken wanneer ze willen. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie op wdodelta.nl/stenendijk en www.hoogwaterbeschermingsprogramma.nl.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Tot 2050 worden in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan 100 kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. Dit wordt gedaan in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Waterschap Drents Overijsselse Delta voert een aantal HWBP-projecten uit, waaronder de dijkversterking Stenendijk Hasselt.