Jongeren gezocht die willen helpen met organisatie teenage party
Jongeren gezocht die willen helpen met organisatie teenage party brugmedia.nl

Jongeren gezocht die willen helpen met organisatie teenage party

Algemeen

ZWARTSLUIS - Jongerenwerkers in Zwartewaterland en partypub de Albatros gaan samenwerken om een teenage party voor jeugd van twaalf tot en met zeventien jaar op te zetten. Het plan is dat deze avond, met livemuziek en een dj, vier keer per jaar wordt georganiseerd in de Albatros. Alle jeugd uit Zwartewaterland en omgeving is welkom. Jongeren die willen helpen met de organisatie ervan eveneens.

“Wij hebben het idee dat hier vraag naar is”, vertelt jongerenwerker Myrthe Lugtmeier. “In de buurt van Zwartewaterland worden zulke teenage parties, voor jeugd die nog niet mag drinken, namelijk niet gehouden. In Ruinerwold gebeurt dat bijvoorbeeld wel succesvol, waarbij jongerenwerkers en de horeca samenwerken.”

De avonden, die duren van 19.30 tot circa 23.30 uur, zijn ‘uiteraard’ alcoholvrij. “Er is ook goed toezicht van meerdere jongerenwerkers en personeel van de Albatros, ook buiten”, legt Lugtmeier uit. “We willen dat ouders het vertrouwen hebben om hun kinderen naar de teenage party te sturen. Voor deze avonden willen we grote artiesten uitnodigen. Wie dat worden, willen we in overleg met de jeugd bepalen. Daarnaast treedt ook een plaatselijke dj op, die muziek voor de doelgroep draait. Het wordt een avond waar de jeugd lekker los kan gaan en het gezellig heeft.”

De jongerenwerkers zoeken jongeren uit heel Zwartewaterland die mee willen draaien in de organisatie van deze teenage parties. “We starten begin januari met de voorbereiding”, aldus Lugtmeier. “De eerste editie staat dan gepland op vrijdagavond 20 maart.”

2019

Met 2019 bijna aan zijn eind kijken de jongerenwerkers terug op een goed jaar, waarin Jeugdsoos Esclusa in april van start ging in haar nieuwe onderkomen op sportpark Cingellanden. “Het was op zich een goede start”, vertelt Lugtmeier. “Maar we zijn met de soos nog niet helemaal terug bij hoe het geweest is. Gemiddeld komen er maandelijks veertig a vijftig jongeren, maar die komen niet altijd. We hopen dat ze regelmatiger komen.”

Ook bestaat er nog steeds een vrijwilligersprobleem. “Daardoor moesten we de soos onlangs twee keer dicht gooien”, aldus Lugtmeier, die wel aangeeft heel blij te zijn met de nieuwe locatie.

In 2020 gaan de Zwartewaterlandse jongerenwerkers zich verder nadrukkelijker richten op alcoholpreventie, met name bij de jeugd van twaalf tot achttien jaar. “In Zwartewaterland is het wel extreem qua alcoholgebruik in die doelgroep”, vertelt Lugtmeier. “De alcoholvrije teenage party is één van de manieren om dat terug te dringen. Daarnaast denken we ook dat er bij ouders een verandering moet plaatsvinden. Maar we gaan nog zoeken hoe we dit thema komend jaar verder oppakken.”

Wie wil helpen met de organisatie van de teenage party kan mailen naar m.lugtmeier@welzijnmw.nl.