Afbeelding

Hasselts Fanfare huldigt jubilarissen tijdens nieuwjaarsreceptie

Algemeen

HASSELT - Hasselts Fanfare hield ook dit jaar op de eerste zaterdag van januari een nieuwjaarsreceptie voor leden en ereleden met gezin, beroepskrachten, leden van diverse commissies en haar beschermheer Eddy Bilder. Ook de jubilarissen werden daar gehuldigd.

Na een kort welkomstwoord van voorzitter Karla Schelhaas, waarbij de successen van de drumband en het orkest in het afgelopen jaar werden aangestipt, werd er ook vooruitgekeken. Op 24 en 25 januari bruist het van de activiteiten in het verenigingsgebouw van de vereniging, in verband met de vijfde editie van het benefietfestival van 'Zwartewaterland Helpt'. Ditmaal om Stichting Kind & Brandwond te steunen. Daarnaast is het orkest druk met de voorbereidingen voor het Maestro-concert op 7 maart. Bekende Zwartewaterlanders gaan dan de strijd aan om als beste dirigent uit de bus te komen.

Na het gezamenlijk uitbrengen van een toast op het nieuwe jaar werden de jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet. Het gaat om Jan Willems (trombone, 70 jaar), Jacob Drost (saxofoon, 60 jaar), Karla Schelhaas-Schuring (saxofoon, 40 jaar), Sylvia ter Bruggen-Breevoord (slagwerk, 40 jaar) en Henk ten Klooster (bugel, 25 jaar). Voor iedere jubilaris was er het dankwoord voor trouw lidmaatschap, muzikaliteit en de inzet, getoond in diverse commissies. Dat het musiceren vaak in de genen zit en veel families Hasselts Fanfare-bloed hebben, blijkt ook uit de jubilerende leden. Allen hebben meerdere familieleden die nauw verbonden zijn aan deze muziekvereniging.

Sinds enkele jaren biedt de vereniging de leden de mogelijkheid te kiezen uit het aloude bekende speldje, dat op het uniform gedragen kan worden, of een beeldje passend bij het instrument dat zij bespelen. Uiteraard gecompleteerd met een mooi boeket en het certificaat van de muziekbond.