Bas Wilberink

Infoavond in Teeuwland over valpreventie en zelfredzaamheid thuis

Algemeen

HASSELT - Huisartsenpraktijk Rook, Icare thuiszorg, Fytac paramedisch centrum en Acdapha Apotheek Hasselt houden dinsdag 17 maart een informatieavond over valpreventie en zelfredzaamheid thuis. In cultureel centrum het Teeuwland (Karel Doormanstraat 30) in Hasselt geven de verschillende zorgverleners informatie en adviezen om valincidenten en botbreuken of letsel te voorkomen.

Sprekers deze avond zijn huisarts Gabriëlle Rook, verpleegkundige Aly van Dijk, ergotherapeut Mirjam van Dalfsen en apotheker Karyn Hazelhorst. De voorlichting valt binnen het thema 'Samen langer thuis'. "Vallen kan met name voor ouderen een risico zijn", aldus de organisatie. "Als valincidenten leiden tot botbreuken of ander letsel kan een behandeling op de spoedeisende hulp en soms langdurige revalidatie nodig zijn. In het kader van veilig ouder worden willen de zorgverleners uit Hasselt aandacht geven aan tips en advies om vallen te voorkomen."

Aanvang: 19.30 uur. Om 19.00 uur staat de koffie/thee klaar. Aanmelden en meer info via Apotheek Hasselt (info@apotheekhasselt.nl of 038-4773238). De infoavond is gratis te bezoeken.